Open inschrijvingen
23 september 2019
28 januari 2019

Wijnkennis bij Viking Cruises

 

                   De vraag:
Het wijnkennisniveau van al onze medewerkers op hetzelfde niveau krijgen. Hoe doen we dat? Dat was de vraag van cruiseschiporganisatie Viking Cruises. Lastig, want medewerkers die er al jaren werken weten precies welke wijn ze aan klanten kunnen adviseren en hoe ze de wijn moeten serveren. Maar nieuwe medewerkers moeten dat ook leren. Uiteenlopende kennisniveaus dus!

De oplossing:
Voor Viking hebben we drie verschillende wijn-modules ontwikkeld, variërend van hoe wijn wordt gemaakt en welke wijnsoorten er zijn, tot hoe je wijn het beste combineert met gerechten en hoe je wijn serveert. In elke module is een afsluitende quiz direct toegankelijk, zodat medewerkers met veel voorkennis niet eerst de inhoud hoeven te doorlopen, maar direct hun kennis kunnen testen.

Aanpak:
Voor een eerder project voor Viking Cruises ontwikkelden we een template in Articulate Storyline, passend bij hun huisstijl. Om de lijn door te voeren  hebben we dit template gebruikt om de drie wijnmodules op te bouwen. Elke module begint met inhoudelijke hoofdstukken met effectieve interacties en knowledge checks. Tot slot maken de medewerkers een quiz om te bepalen of hun kennis over wijn voldoende op pijl is.

Bekijk de video om een indruk te krijgen van !