Het SCARF-model in e-learning | Deel 1: de S van Status
21 november 2017
Ria van 't Klooster (NRTO) en Annemarie Rebel (E-learning Training)
Het NRTO-keurmerk: Erkenning voor kwaliteit en professionaliteit
1 februari 2018
Laat alles zien

Articulate Gebruikersdagen 2017

De Articulate gebruikersdagen waren ook dit jaar weer een groot succes! Naast onze eigen workshop over variabelen in Storyline, waren er nog veel meer inspirerende workshops en lezingen te volgen. Hierbij een greep uit het aanbod van het programma op donderdag 9 november.

David Anderson (Articulate) legde uit hoe je met kleine aanpassingen een quiz in Storyline kunt opfleuren. Als voorbeeld gaf hij een rekensom. De som stond in een standaardlettertype geschreven op een witte achtergrond en het zag er vrij statisch en saai uit. Daarna nam hij een andere achtergrond waarop een bonnetje te zien was en zette de tekst in een handgeschreven lettertype. Nu leek het alsof je in een restaurant een handgeschreven bon moest uitrekenen. Het resultaat was een stuk levendiger doordat de som een andere context had gekregen. Leuk om te zien dat je soms met kleine aanpassingen een heel andere look & feel kunt creëren!

Ook nextcha’s kwamen aan bod. Nextcha is een samenvoeging van next en captcha (de lastig leesbare letters die vaak op websites worden gebruikt om computers en menselijke gebruikers uit elkaar te houden). Je kunt nextcha’s gebruiken om een ‘drempel’ in te bouwen en een e-learning module, een nextcha’s zorgt ervoor dat je naar de volgende pagina gaat en daarnaast helpt hij om de aandacht van de gebruiker vast te houden. Een voorbeeld van een nextcha is een vraag na afloop van een filmpje. Je houdt de gebruiker dan actief en zorgt ervoor dat je niet klakkeloos door kunt blijven klikken.

Vico van den Eventuin (Koninklijke Landmacht) gaf een workshop over interactieve video. In een interactieve video kan een gebruiker bepalen wat er gebeurt. Je ziet een situatie en kunt kiezen: optie A of B? Het verhaal gaat verder vanuit de optie die je hebt gekozen, waardoor je als gebruiker als het ware invloed hebt op de video. Het is een leuke manier om je gebruiker een actieve rol te geven tijdens het kijken naar een video en op een heleboel manieren in te zetten.

We zitten weer vol met nieuwe ideeën en kijken ernaar uit om deze in onze projecten toe te passen!